Vadelman myynti Ylivieskassa

Vadelmaa myydään Ylivieskan alueella sekä torilla, marketin hedelmätiskillä, marketin edessä olevissa kojuissa että myös suoramyyntinä Ylivieskassa ja lähialueilla sijaitsevilla marjatiloilla. Sellaisilla marjatiloilla joiden valikoimaan vadelma kuuluu.

Vadelman myynti painottuu kesään, ja vadelman myyntisesonki onkin kiivaimmillaan heinäkuun alusta alkaen muutaman viikon ajan. Tietenkin keleistä riippuen.

Ja riippuen myös toki edellisen talven keleistä. Siitä, miten vadelman satoa tuottavat varret ovat selvinneet talvesta ja miten sen perusteella jaksavat tuottaa myyntikuntoista vadelmaa poimittavaksi.

Ylivieskassa vadelman myynti alkaa useimmiten ensimmäisten mainittavien vadelma määrien kypsymisestä, ja tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta tunneliviljelmillä tai vastaavilla katetuilla vadelmapelloilla Ylivieskan alueella ja ympäristökunnissa.

Vaikka vadelman myynti jakaantuukin kesällä sekä varhaisen vadelman myyntiin, normaalin vadelma-ajan kaupankäyntiin sekä myöhäissadon myyntiaikaan, tapahtuu suurin osa myynnistä kuitenkin yhä vadelman luonnollisena kypsymisaikana.

Ja hyvä niin.

Vadelman myynti ja ostaminen Ylivieskassa ei sinänsä ole vaikeaa. Vadelmaa myydään sekä kymmenen rasian laatikoissa, pienemmissä laatikoissa ja rasiatavarana. Laatikolle on useimmiten etukäteen päätetty myyntihinta, ja laatikossa ostaen marjan saakin hieman edullisemmin verrattuna yksittäisissä rasioissa myytävään vadelmaan.

Oli määrä mikä tahansa, yleensä vadelma vaihtaa omistajaa yhteen suuntaan, ja raha vastakkaiseen suuntaan. Siitähän vadelman myynnissä loppujen lopuksi on kyse.

Jos sattumalta nyt olet sitä mieltä, että vadelman myyjä Ylivieskassa pitäisi löytää, niin vilkaisehan tästä sivulta alempaa. Saattaa olla, että kauan kaipaamasi myyjä tai myyntipiste löytyy lähempää kuin arvaatkaan.

Ja ennen vadelmaa Ylivieskassa kypsyy yleensä esimerkiksi mansikka. Vadelman jälkeen taas mustaherukka.