Mansikan myynti – Orimattila

Mansikkaa myydään Orimattilan alueella sekä torilla, marketin hedelmätiskillä, marketin edessä olevissa kojuissa että myös suoramyyntinä Orimattilassa ja lähialueilla sijaitsevilla marjatiloilla.

Mansikan myynti painottuu kesään, ja mansikan myyntisesonki onkin kiivaimmillaan juhannuksen jälkeisinä viikkoina, hieman juhannuksen varsinaisesta paikasta ja keleistä riippuen.

Suuri osa mansikasta myydään kuluttajille 5 kilon laatikkoissa.

Orimattilassa mansikan myynti alkaa useimmiten ensimmäisten mainittavien mansikkamäärien kypsymisestä, ja tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta tunneliviljelmillä tai vastaavilla katetuilla mansikkapelloilla Orimattilan alueella ja ympäristökunnissa.

Myyntiaikaa lisää toki sadon aikaistaminen, mutta myös kesällä istutettava sadonajoitusmansikka omalta osaltaan pidentää myyntikautta myöhäisemmälle syksyyn. Sadonajoitusmansikka tarkoittaa sellaista mansikkaa, joka kypsyy Suomeen pakastettuna tuoduista taimista, jotka on istutettu kesällä niin, että niiden yksilöllinen kevät alkaa normaalia myöhemmin.

Vaikka mansikan myynti jakaantuukin kesällä sekä varhaisen mansikan myyntiin, normaalin mansikka-ajan kaupankäyntiin sekä myöhäissadon myyntiaikaan, tapahtuu suurin osa myynnistä kuitenkin yhä mansikan luonnollisena kypsymisaikana.

Ja hyvä niin.

Mansikan myynti ja ostaminen Orimattilassa ei sinänsä ole vaikeaa. Mansikkaa myydään sekä viiden kilon laatikoissa, pienemmissä laatikoissa ja rasiatavarana. Laatikolle on useimmiten etukäteen päätetty myyntihinta, ja laatikossa ostaen marjan saakin hieman edullisemmin verrattuna rasioissa myytävään mansikkaan.

Oli määrä mikä tahansa, yleensä mansikka vaihtaa omistajaa yhteen suuntaan, ja raha vastakkaiseen suuntaan. Siitähän mansikan myynnissä loppujen lopuksi on kyse.

Jos sattumalta nyt olet sitä mieltä, että mansikan myyjä Orimattilassa pitäisi löytää, niin vilkaisehan tästä sivulta alempaa. Saattaa olla, että kauan kaipaamasi myyjä tai myyntipiste löytyy lähempää kuin arvaatkaan.

Mansikan jälkeen ja osaksi mansikka-aikaankin kypsyy myös vadelma. Vadelmaakin myydään todennäköisesti Orimattilassa