Mansikkatila Pieksämäellä -Tuoreet mansikat ja mansikkatuotteet suoraan tilalta!

Mansikkatila on yksinkertaisimmillaan pieksämäkeläinen tai Pieksämäellä oleva maatila jossa kasvatetaan mansikkaa joko itse poimittavaksi tai valmiiksi poimittuna myytäväksi. Monen mansikkatilan valikoimaan kuuluu mansikan lisäksi myös esimerkiksi vadelmaa, herukoita, omenaa ja hernettä. Onpa joidenkin mansikkatilojen yhteydessä myöskin majoitusta, kahvilatoimintaa, lemmikkieläimiä ja tilamyymälääkin.

Mansikkatilalta saat mansikat mahdollisimman tuoreena, yleensä samana päivänä poimittuna ja suuremmissakin erissä. Mansikkatilojen suoraan myytävät mansikat on myös yleensä kypsänä poimittu, koska tällaisten mansikoiden säilyvyysajalle ei ole asetettu niin suuria vaatimuksia kuin kauppaan rasioissa meneville. Laatikkomansikat kun yleensä käytetään, pakastetaan tai säilötään samantien ostamisen jälkeen.

Asioidessasi Pieksämäellä olevalla mansikkatilalla pääset myös tutustumaan kyseisen tilan toimintaan ja näet mahdollisesti itse, millä tavalla hankkimasi mansikat on tuotettu. Tämä on nykyään monelle mansikkaa suoraan mansikkatilalta ostavalle tärkeä kokemus.

Mansikkatilalla vieraillessa mukaasi saattaa tarttua mukavan kokemuksen lisäksi myös muita tilan tuotteita, mahdollisesti mansikasta valmistettuja säilykkeitä, tilan eläimistä tehtyjä lihatuotteita tai tuoreita leivonnaisia, hieman mansikkatilan valikoimasta riippuen.

Monella mansikkatilalla on tilamyymälä jossa on tilaan liittyviä tuotteita myynnissä myös kauden ulkopuolella, ja lähes poikkeuksetta jokaisella mansikkatilalla on ainakin kauden kestäessä auki oleva tilamyymälä päiväntuoreiden mansikoiden hankkimista varten.

Kun pieksämäkeläinen ostaa mansikkansa Pieksämäellä olevalta mansikkatilalta, on kyseessä todellinen lähiostos ilman turhia välikäsiä!

Tokihan on selvää, että joka kunnassa ei mansikkatilaa välttämättä ole, mutta koska Suomi on tuhansien järvien ja vähintään yhtä monien peltojen maa, ainakin naapurikuntaan kurkistamalla lähes poikkeuksetta jokin mansikkatila löytyy.

marjatilat.fi verkkopalvelun tarkoituksena on tuoda selkeään ja helposti löydettävään muotoon kaikki Suomen marjatilat, myös mansikkatilat.

Hakemistossa olevat pieksämäkeläiset marjatilat löytyvät tästä alta.